Online Jelentkezés

GY.I.K.

Mikor kezdődik egy tanfolyam?

A jelentkezők létszámának az arányában folyamatosan inditunk tanfolyamokat 2-3 hetente?

Lehet-e on-line jelentkezni?

Igen lehet, az on-line jelentkezésre kattintva a tothjogsi.hu-n.

Hogyan kell jelentkezni?

Személyesen vagy on-line a személyi adatok megadásával, valamint az első részlet befizetésével )szlsz. a jelentkezési oldal alján.

Mikor kezdődik a tanfolyam (tantermi)?

A gyorsitott tantermi tanfolyamok hétfőn szerdán és pénteken 16 órától, a hétvégi tanfolyamok szombaton 13,30, vasárnap 08,30-kor, az intenziv tanfolyam naponta 08,30-tól.

Meddig tart egy tanfolyam?

Az elméleti tanfolyam általában két hét, az intenziv hét munkanapon délelőtt, a hétvégi négy hétvége. A gyakorlati képzés az függ a tanuló szabadidejétől valamint a képességeitől. Ez általában 3-4 hónap.

Mikorra tudom a jogsit megszerezni?

A sikeres KRESZ vizsga időpontjától számitva kb. 2 hónap a tanuló szabadidejétől, képességeitől és a rendezett tandijtól fűggően.

Milyen autón célszerű gyakorolni?

Választhat a honlapunkról, de igazán nincs jelentősége a tanuló kocsi tipusának, mert bármilyen kocsin tanul utána át kell szokni a saját autó vezetésére. Ajánlott a nagyobb autón gyakorolni, mert akkor tud a kis és a nagy autón is közlekedni.

Milyen oktatók vannak?

Türelmes és jó oktatók vannak iskolánknál. Bármelyiket nyugodtan választhatja.

Minek alapján válasszak oktatót?

Ki-ki mentalitása függvényében kérjen javaslatot, mert ez mindig attól függ, hogyan értik meg egymást az oktatás során. Ha nem jönnek ki egymással van lehetőség oktató váltásra.

Én az …….. oktatónál akarok tanulni, mert a……….is nála tanult. Lehetséges-e?

Igen lehet választott oktatónál tanulni, csak le kell vele ezt egyeztetni.

Kell-e pótórát venni?

A körülmények figyelembevételével általában igen, de a képességek függvényében az 580 km megtételéig kötelező, utána a felkészültség arányában ajánlott.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

A tanfolyam dija az alapár amely honlapunkon aktuálisan van megjelenitve. Ez esetleges plusz órákat figyelembe véve a szükséges mértékben emelkedhet.

Lehet-e részletre fizetni?

Igen lehet részletre fizetni. Az első részlet 60000 Ft, a többit a gyakorlásnak megfelelően kell befizetni, lényeges, hogy annyi mindig legyen befizetve, amennyi fedezi a levezetett óra diját.

Milyen részletet kell fizetni?

Az első részlet az elméleti oktatás, amely 60000 Ft. A gyakorlati képzés diját már a tanuló önállóan osztja be, olyan ütemben, hogy legyen fedezet a további órákra.

Lehet-e átutalással fizetni?

Igen lehet a szerződésben megadott számlaszámra, a közlemény rovatban fel kell tüntetni a tanuló adatait.

Lehet-e kártyával fizetni?

Sajnos iskolánknál a bankkártyával történő fizetés még nem lehetséges.

Mennyi időm van befejezni a tanfolyamot, ha a KRESZ vizsga után csak később szeretném folytatni a gyakorlati felkészítést?

A sikeres KRESZ vizsgától 2 év áll rendelkezésedre, hogy befejezd a teljes tanfolyamot a forgalmi vizsgával együtt.

Csak az elméleti tanfolyamot szeretném az Autósiskolában elvégezni, a gyakorlatot pedig másik Autósiskolában. Lehetséges-e és kell-e ezért valami plusz díjat fizetnem?

Természetesen örülünk, ha nálunk végzed el a teljes tanfolyamot, de az is lehetséges, hogy az elméleti tanfolyam után egy másik Autósiskolában folytasd a tanulmányaidat. Ha diák vagy ez esetben a kedvezmény nem jár.

Ha mégsem szeretnéd a gyakorlatot nálunk csinálni, és a beiratkozásnál jelzed, mi áthelyezünk, és nem terhelünk semmilyen plusz költséggel! De vigyázz a kecsegtető ajánlatokkal.

Átjöhetek másik autósiskolából az Autósiskolába tanulni?

Igen átveszünk a nálunk érvényes dijszabás szerinti feltételekkel.

Nem vagyok magyar állampolgár. Milyen feltételekkel szerezhetek Magyarországon jogosítványt?

A nem magyar állampolgároknak rendelkezniük kell magyarországi lakcímkártyával, vagy legalább fél éves tartózkodási engedéllyel. A Közlekedési Felügyeletnek be kell mutatni egy, legalább a magyar alapfokú végzettséggel egyenértékű eredeti iskolai bizonyítványt. Hiteles fordítás és határozat nem kötelező, ha az adott okirat tartalmában és formájában szerepel a Közlekedési Hatóság által létrehozott mintatárban.

Kb. hány óra alatt lesz meg a kötelező 580 km?

Egyénenként változó. Az oktatóink törekednek rá, hogy a tanulók a kötelező óraszám alatt teljesítsék a kötelező menettávolságot, de ez nem csak az oktatóinkon múlik. Függ a tanuló képességeitől, a fogalom sűrűségétől, stb… Egy teljesen átlagos kezdő vezetőnek kb. 35-40 óra szükséges, vagyis a tanulóknak átlagosan 5-10 pótóra szükséges a forgalomban.

Mi van, ha nem megyek el a vizsgára?

Vizsgát legalább egy héttel a kapott vizsga időpontja előtt lehet lemondanod, ellenkező esetben, ha nem jelensz meg a vizsgán vagy elkésel róla, akkor csak pótvizsgadíj ellenében tudsz új vizsgaidőpontot kérni. Kivéve, ha beteg voltál, akkor viszont a betegségről szóló orvosi igazolást (legalább 3 napig fekvőbeteg voltál) a Közlekedési Hatósághoz 5 napon belül kell benyújtani.

Mit vigyek magammal a vizsgára?

Elméleti vizsgára

  • Személyi, lakcimkártya vagy útlevél, meglévő jogositvány, 8 általánost igazoló bizonyitvány, toll. Akinek mobil telefonja van azt köteles kikapcsolni.

Forgalmi vizsgára

  • Érvényes személyi igazolvány, lakcimkártya vagy útlevél,
  • Érvényes jogosítvány /ha van már pl. motorra/ vagy ideiglenes jogosítvány,
  • Ha lejárt a jogsid, akkor a régi jogsi és egy friss érvényes orvosi alkalmassági,
  • Ha a meglévő jogosítványodban vagy az orvosi alkalmasságiban szerepel az, hogy csak szemüveggel vezethetsz /01.01-es korlátozás/, akkor szemüveg kell a gyakorlati vizsgára!
  • Ha kontaktlencsével vezethetsz. akkor az orvosi alkalmassági szerint 01.02.
  • Ha mindkettővel. akkor a 01.06. bejegyzéssel.

A forgalmi vizsga is tanórának számit?

A forgalmi vizsga nem tanóra, de annak költségét óradijként kell megfizetni. 1 tanórának számít, amit az ártáblázat is tartalmaz. Forgalmi pótvizsgára ugyanez érvényes.